GİRESUN / DERELİ - Şehit Tuncay Zengin Çok Programlı Anadolu Lisesi

Eyl

Okulumuz öğretmenleri Güray GÜNEY ve Alpay TÜRKASLAN, müdürümüz Hüseyin TAŞ 15 -19 Mayıs 2023 tarihleri arasında Benedita Portekiz'de proje sonu toplantısı için bulunmuşlardır.

Toplantıda final raporunun detayları yazılmış, çalışma kağıtları tekrar gözden geçirilip modül haline getirilmiştir.  Porto'ya da gezi düzenlenerek toplantı sonlandırılmıştır.

Eyl

27.06.2023 tarihinde Erasmus+ GEOCAD projemizin kapanış webinarı yapıldı. Toplantıya kurumumuzdan ve kurum dışı diğer okullardan katılım sağlandı. İlimizde Tirebolu, Güce ilçelerinden ve ülkemizde Sivas ilinden katılımcılar projeye erişim sağladılar. Ayrıca Estonya, Slovenya,Portekiz ve Yunanistan ortaklarımızın dışında da farklı okullardan katılımcılar projeye çıktıları hakkında bilgi sahibi olmuş oldu.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Etkinlikleri

Şbt

Okulumuz öğretmenleri Güray GÜNEY, Adem KAPLAN ve öğrencileri Niyazi AYDIN, Hamit ZENGİN, Musa BEKDEMİR ve Emirhan TOKGÖZ, Slovenya, Solski Center Slovenj Gradec'de düzenlenen Erasmus+ etkinliğine 6-10 Şubat tarihleri arasında katılmışlardır. Öğrenciler AUTOCAD üzerinde çizime yaparak, CNC tezgahında ürettikleri materyalleri ürüne dönüştürmüşlerdir. Beş günlük etkinlik süresince öğrenciler  Rogla kayak merkezine gitmişler, Maribor ilini ziyaret etmişlerdir. Etkinlik bitiminde havalimanını kullanmak için gittikleri Macaristan'ın Budapeşte kentini de ziyaret etmişlerdir.

ŞEHİT TUNCAY ZENGİN ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ ERASMUS+ ESTONYA HAREKETLİLİĞİ

Ara

OKULUMUZ BÜNYESİNDE AÇILAN MESEM PROGRAMINA KAYIT İÇİN İSTENEN BELGELER AŞAĞIDA LİSTELENMİŞTİR.

Haz

Estonya hareketliliğine katılan  öğrencilerimiz Sevde YILMAZ, Şeyma SARGIN, Öznur AYAZ ve öğretmenlerimiz Güray GÜNEY ve Alpay TÜRKASLAN Dereli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Öğrenciler Estonya'daki deneyimlerini aktardılar. Ayrıca Estonya kültürü ve eğitim sistemi hakkında bilgi verdiler.Dereli İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ağabey TANIŞ'a küçük bir hediye takdim ettiler. Milli Eğitim Müdürümğz öğrenci ve öğretmenlerimizi  ilçemizde uluslararası bir projeyi yürüttükleri için tebrik etti.

Haz

Şehit Tuncay Zengin ÇPAL Okul Müdürü Hüseyin TAŞ, öğretmenleri Alpay TÜRKASLAN ve  Güray GÜNEY Slovenya'da 18-22 Ekim 2021 tarihleri arasında açılış toplantısına katılmışlardır. Toplantıda projenin ilk basamağında öğrencilere uygulanacak olan Öklit geometrisini öğreten  ve teknik çizimler için gerekli çalışma kağıtları hazırlanmış, eTwinning sayfamız yenilenmiş, bir sonraki hareketlik tarihleri belirlenmiş ve hareketlilik sonuç raporu yazılmıştır.  Ayrıca Slovenya'nın kültürünü ve doğal güzelliklerini öğretmenlerimiz tanımışlardır. Hazırlanan bu kağıtlar okul web sitemizde ve proje eTwinning sayfasında diğer öğretmen ve öğrencilerin kullanımına açılmıştır.

Haz

Şehit Tuncay Zengin ÇPAL Müdürü Hüseyin Taş ile öğretmenler Alpay Türkaslan ve Güray Güney, Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Öğretmenlerimiz Erasmus+ GEOCAD AB projemiz hakkında Dereli Kaymakamı Okan YENİDÜNYA, Dereli Belediye Başkanı Kazım Zeki ŞENLİKOĞLU ve Dereli İlçe Milli Eğitim Müdürü Ağabey TANIŞ'ı bilgilendirdi.

Ara

13-17 Aralık 2021 tarihinde GEOCAD-Design Geometry with Computer Aid adlı Erasmus+ KA229 proje kapsamında okulumuzda Estonya, Yunanistan, Portekiz ve Slovenya'dan öğretmen ve öğrencileri ağırladık. Katılımcı öğrenciler Öklit'in belitlerini farklı ülkeden gruplar halinde, Slovenya hareketliliğinde öğretmenlerimiz tarafından hazırlanmış olan çalışma kağıtlarını kullanarak, çizimini gerçekleştirdiler. Yapılan çizimleri her ülke öğrenci grupları kendileri değerlendirip en iyi dördünü seçtiler. Daha sonra okulumuzda açılan sergide çizimlerini sergilediler. Katılımcı öğretmenler hazırlanan çalışma kağıtlarındaki eksiklikleri tespit edip, proje sonuç raporunu hazırladılar.  Katılımcılar ilçemizde; Kuzalan Şelalesi, Mavi Göl, Acı Su ve Kulakkaya Yaylasını, ilimizde; Giresun Kalesi, Eski Katolik Kilisesi, müze ve Giresun şehir merkezini, bölgemizde; Yason Burnu, Boztepe, Ordu şehir merkezi, Atatürk Köşkü, Ayasofya Camii ve Trabzon'u ziyaret ettiler.  Yapılan bu etkinlik okulumuzun, ilçemizin, ilimiz ve bölgemizin uluslararası alanda tanınmasında katkı sağlamış oldu.

Ekm

Cumhuriyetimizin kurucusu başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere bu aziz vatan için canlarını ortaya koymuş  şehit ve gazilerimizi saygı  ve minnetle anıyoruz.